loading...
فروش انواع کبوتر
حمیدرضا دوکله بازدید : 11630 سه شنبه 23 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

علت مرگ جوجه کبوتر

نرخ معمولی مرگ و میر رویان در تخم کبوتر مسابقه حدود 5٪ است.
اگر شما در حال جوجه كشي با مرگ و میر بالا هستيد بايدعلت عدم باروري تخم ها را بررسي كنيد. بسياري از كبوتر دارها علت مرگ جنين را سالمونلا مي دانند.درصورتي كه اين عفونت فقط عامل 5  درصد از مرگ جنين در تخم مي باشد.
دراين مقاله به مطاله علل مرگ ومير در مراحل مختلف از رشدجنين مي پردازيم.
مرگ تخم  کبوتر می تواند در سه مرحله مختلف رشد و نمو جنین رخ دهد:
1- در طي چند روز اول جوجه کشی 
2- در مرحله رشد از روز 4 تا روز 14
3- قبل و یا درحين خروج از پوسته 
ما  هر یک از مراحل را با جزئیات به عنوان علل احتمالی مرگ و میر جنين بررسي مي كنيم.

مرگ جنين در طي چند روز اول جوجه کشی: 

به طور كلي سه عامل مرگ در اين مرحله وجود دارد.

1-درجه حرارت ناکافی اولیه.

2-آسیب به جوجه و یا زرده

3- مسائل ژنتیکی .

ناهنجاری های ژنتیکی ممکن است در نتیجه  پرورش  ضعیف و یا سوء تغذیه در كبوتر ماده در ماه قبل از تخم گذاري باشد. سن كبوتر ماده نیز ممکن است یک عامل باشد.
صدمات جنيني:درجه حرارت که بیش از حد سرد یا گرم می تواند منجر به مرگ جنین شود و همچنين عدم تهويه مناسب.

مرگ جنين از روز 4  تا روز 14:

سوء تغذيه:
 در طول این مرحله از جوجه کشی، جوجه در حال رشد است. اين دوره طولاني ترين مرحله از رشد جنين است و در نتيجه بيشترين آمار مرگ و ميرجنين در اين مرحله به وقوع مي پيوندد.بزرگترین عامل مرگ در این زمان سوء تغذیه است. عدم تغذيه مناسب كبوتر ماده در يك ماه قبل از تخم گذاري باعث كاهش بقاي جنين در حال رشد سريع خواهد شد.
عفونت  علت دیگری است و می تواند به جوجه  ازطيق دو راه منتقل شود.راه اول خود كبوتر ماده مي باشد.باكتري هاي كلامديا و سالمونلا مي توانند به جنين آسيب وارد كنند.اين باكتري هادر زمان تشكيل تخم ويا در حال گذر تخم از لوله رحمي به آن منتقل مي شوند.عفونت همچنین می تواند از طریق آلودگی از طریق پوسته تخم كبوتر منتقل شود.كه سلامتي كبوتر ماده در اين مورد بسيار تاثير گذار است.عدم تشكيل پوسته مناسب كه به طور معمول ناشي از كمبود كلسيم در تغذيه جفت ماده است.پوسته تخم كبوتر ممکن است ترک خورده، نازک، خشن و یا دفرمه باشد.نشانه اوليه كمبود كلسيم در تخم از  شفافيت زياد آن مشخص مي شود.همچني وجود رده هاي شفاف قابل روئت برروي تخم. ادامه دارد.
برگرفته از pigeonracingpigeon.com

 

مرگ در مرحله پاياني:


اگر مرگ در طول چند روز قبل از انکوباسيون رخ  دهد, مي توان نتيجه گرفت  كه مشکل ازجوجه كشي است .
جهت درك بهتر موضوع لازم است فرآيندخروج جوجه ازتخم تشريح شود.
اين تغيير در دو مرحله رخ مي دهد:
ابتدا جنين يك سوراخ در كيسه هواي داخل تخم ايجاد كرده و از آن تنفس مي كند.پس از 12 تا 24 ساعت غشاء و پوسته تخم را شكافته و ميتواند مستقيما از هواي بيرون تنفس كند.همزمان در طول اين دوره مايع آمنيوتيك توسط جنين خورده مي شودو ته مانده زرده جذب بدن مي شودو بدن شكل نهايي خود را پيدا مي كند.خوردن مايع آمنيوتيك و زرده باعث توليد آنتي بادي خواهد شد كه بعدا جوجه را در هفته هاي ابتدايي تولد از عفونت محافظت مي كند.
اهميت دما و رطوبت در اين مرحله:
درجه حرارت و رطوبت نا مناسب مي تواندفرايندرشد را مختل كده و به مرگ جنين منجر شود.
دماي بالا و رطوبت پايين باعث سخت شدن پوسته تخم و غشاء شده كه جوجه توانايي شكستن آن را نخواهد داشت
جوجه خسته و در مانده دچار كم آبي مي شود اين قضيه با عث رخدادي به اسم جوجه چسبنده مي شود
جوجه تا حدي از تخم بيرون آمده است و مرده در حالي كه به پوسته خشك غشاء چسبيده است.جهت جلوگيري از اين حالت بايد دما را در محدوده 20 تا 25 ورطوبت را روي 70% تنظيم كنيم.جهت تامين رطوبت از دستگاه مه پاش و يا رطوبت ساز استفاده مي شود.در صورتي كه دسترسي به اين تجهييزات نداريد مي توانيد لانه را با اب پاش به صورت دوره اي مرطوب كنيد.
جهت موفقيت بيشتر در جوجه كشي به طور خلاصه به موارد زير اشاره مي شود:

1-تغذيه مناسب جفتها در ماه قبل از جوجه كشي
2-جايگاه جديد و تميز براي هر دوره جوجه كشي
3-اجراي نكات بهداشتي و كنترل و دفع حشرات و انگلها
4-كنترل محدوده مجاز دما و رطوبت


در صورت رعايت موترد فوق مي توانيد جوجه كشي موفقيت آميزي  داشته باشيد.همچنين مراجعه به دامپزشك جهت بررسي كبوتران ازنظر عفونت و كالبد شكافي جنين مرده بسيارموثر خواهد بود.
حمیدرضا دوکله بازدید : 227 سه شنبه 23 اردیبهشت 1393 نظرات (0)

بیماری نیوکاسل

این بیماری ویروسی،مهمترین عامل مرگ و میر در پرندگان پرورشی جهان است.نیوكاسل نیز مانند بسیاری از ویروس های دیگر پس از تهاجم وارد سلول های فرد میزبان شده و باعث اختلال در كار آنها و نهایتا از بین رفتن آنها می شود.امروزه واكسن نیوكاسل نیز مانند بسیاری از بیماری های دیگر تولید شده و حتی پژوهشگران در تحقیقات جدید توانسته اند با وارد كردن DNA تولید كننده انتی ژن (آنتی ژن پروتئین های روی سطح باكتری و ویروس است كه با پروتئین های سطحی سلول های بدن متفاوت است كه به این وسیله سیستم دفاعی می تواند آنها را به عنوان عامل بیگانه شناسایی و با آنها مبارزه می كند) درویروس نیوكاسل را به ذرت وارد كرده و واكسن خوراكی آن را نیز به این طریق تولید كنند. 

پس از تزریق واكسن(میكروب ضعیف شده یا كشته شده یا سم و آنتی ژن میكروب)سیتم دفاعی آنها را به عنوان مهاجم شناسایی كرده و سلول های دفاعی(گلبول های سفید) با ترشح پادتن با آنها مبارزه می كند در حالی كه ویروس های وارد شده دیگر قدرت بیماری زایی ندارند.فرایند ترشح پادتن در بیماری نیوكاسل باعث ایمنی اكتسابی تا یك سال می شود. 

این ویروس یكی از مهترین عوامل مرگ و میر كبوتران علی الخصوص در فصول سرماست.علت هم عدم توانایی فعالیت ویروس در دماهای بالا و هوای گرم است.برای همین باید كبوتران را معمولاً باید در اواسط آبان تا اویل آذر واكسینه كرد. 

اما علائم بیماری ابتدا با پف كردن و بی حالی و رعشه(لرزش) كبوتر آغاز می شود، كم كم كبوتر با پیشرفت بیماری و فراگیر شدن ضعف،كبوتر اشتهای خود را از دست می دهدو فقط در صورت نیاز كمی آب می خورد.كبوتر با گذشت زمان توانایی پرواز خود را نیزاز دست می دهد.از بین رفتن سلول ها و استفاده از ذخایر انرژی باعث لاغر شدن پرنده و اغلب برجسته شدن استخوان میان سینه آن می شود.این بیماری نهایتاً باعث اختلال در سیستم عصبی، فلج شدن و مرگ پرنده می شود.این ها علائم بیماری نیوكاسل از نوع گوارشی یا به عبارتی همان نیوكاسل روده ای اند.پس مواظب باشید كبوتری كه می خرید علائم بالا را نداشته باشد. 

بسیاری از افراد این بیماری را غیر قابل درمان می دانند اما در خیلی از موارد حال كبوتر مریض به شرط مداوا در اوایل مریضی بهبود می یابد. 

ولی قبل از شروع بحث درمان 2 نكته را یادآور می شود: 

الف)به محض اینكه پرنده ای كه علائم بیماری نیوكاسل را داراد در بین كبوتران مشاهده كردید،آن را جدا كنید. 

كوزه آب خوری را عوض كنید،آن را شسته ،ضد عفونی كرده و در آفتاب بگذارید.زیرا انتقال از راه ترشحات دهانی پرنده یكی از مهمترین راههای انتقال بیماری است.سپس كف گنجه(تور یا كتونه)را از فضله ها پاك كنید و بعد آن را شسته و ضدعفونی كنید(بوسیله دود و مواد ضد عفونی كننده).البته ریختن گازوییل در خیلی از موارد از جمله برای ضد عفونی كردن محیط و از بین بردن حشراتی مثل سگ مگس و كنه هم مفید است.در آب پرنده های سالم باید طی مدت یك هفته 1 سی سی اكسی وت(اكسی تتراسایكلین، كه به صورت محلول تزریقی وریدی برای بیماری های عفونی دام عرضه می شود كه باید مقدار لازم را با سرنگ از داخل شیشه بیرون بكشید) و مولتی ویتامین (ویتالین) ریخته شود تا اگر كبوتران دیگر هم مریض شده اند در اوایل دوره بهبود یابند.تغذیه هم باید در این مدت زیادتر و همراه با دانه های پروتئینی و كربوهیدراتی بیشتر انجام شود. 

ب)دوره مداوا ممكن است از یك هفته به بالا طول بكشد. در صورتی كه پرنده برایتان ارزش مداوا را داشت وقتتان را صرفش كنید. 

اما راه درمانی عمده ای كه برای بهبودی پیشنهاد می شود: 

1- اگر پرنده بیمار هنوز می تواند غذا بخورد باید تا آنجا كه می توان به او غذا داد.مخصوصا غذاهای پروتئینی و كربوهیدراتی بالا تا كم كم ضعف پرنده رو به بهبودی رود.اما اگر پرنده دیگر میل به غذا ندارد باید با دست به او غذا داده شود.دانه هایی مثل گاودنه،قره ماش، ارزن ،گندم،نان خشك و كوشه(كاشفه).البته در بعضی از موارد پرنده غذای داده شده را استفراغ می كند.در این مورد باید به پرنده كمی سنگریزه و سپس غذا داده شود كه اگر باز هم استفراغ ادامه داشت می بایست نان آب زده و نرم شده را با سرنگ به او خوراند. 
2- هر شب 1 سی سی اكسی وت را با سرنگ كشیده و قطره قطره و در ته حلق كبوتر بچكانید و این كار را تا 4 روز ادامه دهید. 
3- در هر روز 1 حبه سیر، طی سه بار در صبح و ظهر و شب تا پایان 1 هفته به كبوتر داده شود. 
4- در آب پرنده باید پودر مولتی ویتامین ریخته شودپودر مولتی ویتامین ضعف ناشی از مصرف دارو ها را برطرف می كند.و از روز چهارم به بعد نیز باید اكسی وت نیز در آب پرنده ریخته شود. 
5- اگر حداكثر تا یك هفته بهبودی در وضعیت پرنده حاصل نشد،باید قید آن را بزنید...


تعداد صفحات : 8

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 76
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 28
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 159
  • آی پی دیروز : 62
  • بازدید امروز : 204
  • باردید دیروز : 91
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 20
  • بازدید هفته : 744
  • بازدید ماه : 744
  • بازدید سال : 25,432
  • بازدید کلی : 432,107